2011. július 01. péntek, 19:53

 

Az új Audi Q3 egy prémium SUV kompakt formában, mely idén ősszel érkezik a magyar piacra, az Audi jóvoltából két héttel a nemzetközi bemutató után már Magyarországon is látható néhány napig az új modell.

 

audi-q3-mom-park

Az Audi Q3-at egy 6x6 méteres kockában helyezkedik el, összesen 36 négyzetméteres területen. A kocka acélszerkezetből áll, melyet plexi borítások fednek. Ezekre tükör hatású fóliával borított elemek kerültek. A kocka egyik oldala belátható, így mindenki láthatja az Audi új modelljét, ha június 22. és 24. között ellátogat a budai MOM Parkba.

A Q3 a klasszikus Audi dizájnt követi: kupészerű megjelenése páratlan a szabadidő-autók között, és egyben az autó sportos személyiségét is tükrözi. A tömegcsökkentést célzó módszeres tervezésnek köszönhetően az Audi Q3 alapváltozatának tömege kevesebb, mint 1500 kilogramm. Motorházteteje és a csomagtér hátsó lámpákat is magába foglaló ajtaja alumíniumból készül, a biztonságos és szilárd utastér pedig számos nagyszilárdságú acélelemet tartalmaz. Légellenállási együtthatója kedvező, mindössze 0,32, ami jelentősen hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez.

Az Audi legújabb típusának utastere igencsak tágas, ergonómiája és kidolgozása példaértékű. A külső megjelenéshez hasonlóan a vásárlók számára számos lehetőség kínálkozik, hogy saját stílusukat az utastérben is kifejezzék, hiszen az Audi anyagok és színek gazdag választékát kínálja. A csomagtér 460-1365 literes befogadóképességet kínál, amely ideális sportolási és szabadidős tevékenységekhez. Az alapfelszereltség számos opciós felszereléssel egészíthető ki, ilyen például a xenon plus fényszóró adaptív világítási technológiája, amely mindig biztosítja az út ideális megvilágítását, még kanyarodáskor is. A továbbfejlesztett parkolást segítő rendszer pedig az oldalsó akadályokra is figyelmezteti a vezetőt.

audi-q3-dobozban

Az Audi továbbá szórakoztató és információs rendszerek teljes kínálatát is biztosítja, élen a nagyméretű MMI navigation plus merevlemezes navigációs rendszerrel, valamint az elegáns megvilágítást kapott elülső hangsugárzókat tartalmazó Bose surround hifiberendezéssel. A közeli jövőben online Bluetooth autótelefon is érkezik WLAN hotspottal társítva, amely teljes internet kapcsolatot biztosít a Q3 számára. Az Audi kompakt prémium szabadidő-autója három különféle négyhengeres motorral gördül le a gyártósorról, egy TDI és két TFSI egységgel. Mindhárom erőforrás közvetlen befecskendezést és turbófeltöltést alkalmaz, továbbá nem csupán energia-visszatápláló, hanem start-stop rendszert is tartalmaznak. Ezek a motorok 103 kW (140 LE) és 155 kW (211 LE) közötti teljesítményükkel éppen annyira hatékonyak, mint erősek. Az alapmodell, a Q3 2.0 TDI valamivel később jelenik majd meg a kínálatban, 103 kW (140 LE) teljesítményével és elsőkerék-hajtással kevesebb, mint 5,2 literes száz kilométerenkénti átlagfogyasztást kínál majd.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER