2011. február 24. csütörtök, 18:12

 

A Chevrolet díjnyertes – sőt már túrakocsi-világbajnok (WTCC) – Cruze típusa idén még újabb formát is ölt, amikor tavasszal megjelenik az új lejtőshátú változat. Világpremierjére a 81. Genfi Autószalonon, március 3. és 11. között kerül sor.

Chevrolet Cruze lepcsoshatu

Az új modell időzítése nem is lehetne jobb a Chevroletnek, amely december óta a Túrakocsi Világbajnokság koronájával büszkélkedhet. Ez a siker igazolja a Cruze dinamikáját és képességeit, míg az új ötajtós lejtőshátú modell beállítása a szedán mellé ismét jelzi a Chevrolet szándékát, hogy jó ár-érték arányú kocsikkal lássa el az európai piac legfontosabb kategóriáit.
A Chevrolet kompakt járművének kiállítási változata már szeptemberben látható volt a Párizsi Autószalonon, és meleg fogadtatásban részesült.

A Cruze értékesítése tavaly felülmúlta az Aveoét, ezzel a Chevrolet világszerte legkelendőbb modelljévé lépett elő. 2009 tavaszi bevezetés óta világszerte nagyon kelendő a Cruze szedán – a vevők sokra tartják kupészerű stílusát, összeszerelésének minőségét, ötcsillagos NCAP értékelését és menetdinamikáját. Közép- és Kelet-Európa vezető autós szakírói 2010-ben az Autobest címmel tüntették ki.

Az új lejtőshátú Cruze európai bevezetése döntő fontosságú, mivel sok piacon játszanak vezető szerepet a lejtőshátú kocsik. Európa teljes piacának negyedét adják a kompakt autók, és ebből 65 százalék esik a lejtőshátúakra.

uj chevrolet cruze

Lejtőshátú design
Attraktív, kupészerű tetővonalával és rövid túlnyúlásaival az új lejtőshátú Cruze éppoly dinamikus kiállású, mint a szedán. Látszik rajta, hogy jó az útfekvése, új és szilárd karosszéria-struktúrájához finoman hangolt futómű járul.
A lejtőshátú Cruze csomagtere közel 400 literes, és a 60/40 arányban osztott hátsó ülés lefektetésével bővíthető.
Az új, ötajtós, lejtőshátú Chevrolet Cruze európai értékesítése 2011 közepén kezdődik, az árakat azt megelőzően hozzák majd nyilvánosságra.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER