Autósfórum

...because open source matters

 
  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Címkék: Honda

2017. október 03. kedd, 19:30

 

Vadonatúj, tisztán elektromos üzemű sportautó-tanulmányról rántják le a leplet a Honda munkatársai 2017. október 25-én, a Tokiói Motor Show-n. A Sports EV megannyi fejlett két- és négykerekű koncepció, illetve sorozatgyártású modell társaságában lép színre a japán fővárosban.

 

Kiállítják például a – szeptemberi Frankfurti Autószalonon rendkívül pozitív fogadtatásra talált – Urban EV Conceptet és a hatvanadik születésnapját, illetve 100 milliós példányszámát ünneplő Super Cub motorkerékpár jubileumi változatait is. Emellett a Honda NeuV személyi közlekedési eszköz és a vadonatúj CR-V is helyet kap a márka standján, így immáron a japán közönség is megismerheti a márka legújabb fejlesztéseit.Sports EV Concept
Feltűnő sziluettjével, rugalmas karosszériaelemeivel és barátságos ábrázatával tulajdonképpen minden életstílushoz illik a Tokióban debütáló Sports EV Concept. A tervezőcsapat élvezetesen vezethető, szerethető modell kifejlesztésére törekedett, ami az elektromos hajtáslánc és a mesterséges intelligencia előnyeit ötvözi egy kompakt kocsitestben.

Urban EV Concept
Az elképesztően sikeres frankfurti világpremiert követően a Tokiói Motor Show-n is színpadra gurul a Honda Urban EV Concept. A vadonatúj platformra épülő, elektromos autó egyszerű, letisztult formavilága és kompakt építésmódja a modern városi életvitelhez passzol. Fejlett hajtáslánca mellett olyan csemegék teszik érdekessé, mint a hűtőrács helyére beépített, üzenetek, illetve töltöttségi adatok megjelenítésére is alkalmas kijelző vagy a hatalmas, első üléssort szinte teljesen körülölelő digitális képernyőrendszer, ami még barátságosabbá, szerethetőbbé varázsolja az autót. A típus várhatóan 2019-ben érkezik az európai kereskedésekbe.

Super Cub-jubileum
Két jelentős mérföldkövet is elér idén a legendás Super Cub: pályafutásának 60. évébe lép és elkészül belőle a százmilliomodik példány. Az ünnep alkalmából a Honda apró kiállítást rendez be standján a modell történetéről, egyszersmind felsorakoztatja a jelenlegi modellváltozatokat és két új, jubileumi kivitelt. Utóbbiak Super Cub 110 és Super Cub 125C néven kerülnek majd a szalonokba, s várhatóan éppoly sikeresek lesznek, mint elődeik.
 
Vadonatúj CR-V
Szintén a Tokiói Motor Show-n találkozhatnak elsőként a szigetország vásárlói a vadonatúj, ötödik generációs CR-V-vel. A világ legnépszerűbb SUV-jaként számon tartott típus ezentúl a Honda kétmotoros i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) hibrid hajtásláncával is megvásárolható lesz.

Honda NeuV
A NeuV névre keresztelt elektromos személyi közlekedési eszközt a 2017 januárjában megrendezett, Las Vegas-i CES informatikai kiállításon leplezte le a Honda. A márka által fejlesztett, mesterséges intelligenciát kamatoztató Honda Automated Network Assistant rendszer nemcsak önálló közlekedésre képes, hanem arra is, hogy – arckifejezéseit és hangját vizsgálva – kikövetkeztesse a pilóta lelki állapotát, s olyan tanácsokat adjon, amelyek elősegítik a könnyebb, biztonságosabb közlekedést. Emellett a NeuV idővel kiismeri a vezető életstílusát és preferenciáit, s személyre szabott útvonalakat, programokat stb. ajánl a tulajdonosnak, ezáltal még szorosabb viszony alakulhat ki.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER