2011. november 17. csütörtök, 20:57

 

A Mitsubishi Motors Corporation összesen 15 járművet (az első sajtónapon 12 járművet) mutat be a november 30. és december 11. között megrendezendő 42. Tokiói Autókiállításon. (Közönségnapok: december 3-tól.) A kiállításon két autó is világpremierjét tartja: a Mirage és a Mitsubishi Concept PX-MiEV II.

 

mitsubishi-tokio-autokiallitas



A Mitsubishi Motors a 42. Tokiói Autókiállításon
Mitsubishi Mirage
Mitsubishi Concept PX-MiEV II.

A két modell a vállalat termékstratégiájának két fontos pillérjét testesíti meg, amit a JUMP 2013 középtávú üzleti terv fogalmaz meg: globális stratégiai modellek a fejlődő piacok számára és olyan modellek, amelyek „zöld technológiát” hordoznak. A globális modellstratégiát a Mirage kompakt autó testesíti meg, a Mitsubishi Concept PX-MiEV II. pedig a „zöld technológiát” képviseli különleges, plug-in hibrid hajtásláncával.

A Mitsubishi Motors standján látható lesz még a MINICAB-MiEV kishaszonjármű, ami ez év decemberétől kapható lesz a japán piacon, valamint az i-MiEV, az új generációs elektromos hajtású jármű (EV), amely már világszerte számos országban forgalomba került (többek közt európai államokban), s ami ez év végéig az USA-ban is megjelenik. Mellettük kiállítjuk még az RVR kompakt SUV-t (bizonyos piacokon ASX vagy Outlander Sport néven kapható), amelyben az új MIVEC¹ motor, valamint az MMC Auto Stop & Go (AS&G) alapjárati leállító technológiája működik. A kiállításon látható lesz még a Pajero is (bizonyos piacokon Montero vagy Shogun néven kapható) „clean diesel” motorral.
(1: Mitsubishi Innovatív Elektronikus Szelepvezérlő Rendszer)

A Mitsubishi Motors bemutatja a MiEV Házat is, vagyis az „intelligens otthon” koncepcióját, amit a globális felmelegedés kiküszöbölésére fejlesztettünk ki. A ház képes menedzselni saját energiafelhasználását; ehhez „intelligens készülékeket” alkalmaz, valamint EV-ket/plug-in hibrid járműveket (PHEV), emellett pedig „intelligens elektromos hálózatot”. Mindezt az Otthoni Energiavezérlő Rendszer (HEMS) és az MMC saját fejlesztésű Elektromos Jármű Integrációs Rendszere (EIS) irányítja. A HEMS kellemesebbé varázsolja a ház lakóinak életét, hiszen folyamatosan figyeli a rendelkezésre álló energia mennyiségét (ezzel együtt pedig a mindenkori energia-igényt), s a kettőt optimalizálva segít csökkenteni a ház energiafelhasználását, ezzel együtt pedig az erre fordított kiadásokat is. A HEMS rendszerrel felszerelt „intelligens otthonban” az EIS állandóan ellenőrzi az EV-k/PHEV-k akkumulátorainak töltöttségét és hatékonyságát (ami attól is függ, hogyan vezetik e járműveket). Az így kapott adatokat továbbítja a HEMS rendszernek, amely optimalizálja a töltési folyamatot, hogy az EV/PHEV járművek akkumulátorában mindig elegendő legyen a töltöttségi szint.

A MiEV Ház mellett látható lesz még a MiEV Café is; ez egy pihenőhely, amit a mellette parkoló elektromos jármű akkumulátora lát el energiával. Az energia egy új, nagy teljesítményű továbbító berendezésen (ez szintén látható lesz a kiállításon) keresztül jut el a MiEV Café berendezéseihez; a készülék akár 1500 Watt továbbítására is képes egy EV vagy egy PHEV akkumulátoraiból. A nagy teljesítményű energiatovábbító berendezés forgalmazása még ebben a pénzügyi évben megkezdődik Japánban.

Mitsubishi Motors kiállítás az első sajtónapon (november 30.)

mitsubishi-tokio-sajtonap


Mitsubishi Motors kiállítás az első sajtónapot követően

mitsubishi-tokio


A Mitsubishi Motors a 42. Tokiói Autókiállításon
Mitsubishi Mirage
Mitsubishi Concept PX-MiEV II.



Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER