2011. október 25. kedd, 12:38

 

A Mazda Motor Corporation jövő generációs, középkategóriás szedán modellje, a Mazda TAKERI tanulmányautó világpremierjének helyszíne a 42.Tokiói Autószalon, a Tokyo Motor Show lesz. Új technológiáival és szériagyártású modelljeivel úgyszintén ezen a színpadon debütál Japánban – a Mazda áttörést jelentő SKYACTIV technológiájának teljes sorát felvonultató – új CX-5 crossover SUV is.

 

mazda-cx5

A 2011-es Tokiói autószalon a Mazda témája a „Környezetbarát technológia, a vezetési élmény határainak kitolása. Amíg léteznek emberek, akik szeretnek Mazdát vezetni, a Mazda nem hagy fel a vezetési élmény valamint a környezetbarát és biztonságos teljesítmény folyamatos, együttes, egymással harmonikus fejlesztésével.”

A TAKERI koncepció kifejezi a Mazda új design nyelvét, a KODO-t, a „Mozgás Lelkét”, ami nem más, mint az erő új, magasabb szintre emelése és szedán stílusban történő megtestesítése. A vonzó külső mögött húzódik meg a Mazda új mércét állító SKYACTIV technológiája, akárcsak a Mazda első, regeneratív fékrendszere, amely a lassítás során a mozgási energiát villamos energiává alakítja át, ezt a kondenzátorokban tárolja, majd felhasználja a jármű elektromos berendezésinek működtetéséhez, ezáltal csökkentve a motor terhelését és üzemanyag-fogyasztást. Mindez – kombinálva az új SKYACTIV-D dízelmotorral, a Mazda i-stop rendszerével, valamint az új, csökkentett súlynak, aerodinamikának és padlólemez technológiáknak köszönhetően – lehetővé tesz a Mazda TAKERI számára, hogy dinamikus teljesítmény és komfortos utazás mellett is a kiváló üzemanyag-fogyasztási normákat érjen el.

mazda-takeri

Az új CX-5 az első szériagyártású jármű, amely megtestesíti a Mazda új dizájn nyelvét, a KODO-t, amely nem más, mint a vezetési élmény SKYACTIV technológiájú motorokkal, sebességváltókkal, karosszériával és padlólemezzel történő ötvözése. Könnyű súlyának, aerodinamikus formájának, továbbá kifejezetten takarékos és élvezetes dízel és benzines motorverzióinak, a Mazda i-stop rendszernek, valamint üzemanyag-takarékos váltóműinek köszönhetően a vadonatúj CX-5 kiszámítható és könnyű kezelést biztosít, valamint magas színvonalú és élvezetes utazást nyújt, és teszi mindezt kiemelkedő környezetvédelmi és biztonsági teljesítményszint mellett.


Kiállított modellek listája
Tanulmányautók és referencia modellek:
Mazda TAKERI koncepció    Világpremier
Mazda CX-5 (Japán specifikációval)    Japán premiere
Mazda SHINARI koncepció    Japán premiere
Szériagyártású modellek:    Mazda Demio (Mazda2), Mazda Verisa, Mazda Axela/Axela Sport (Mazda3), Mazda Premacy (Mazda5), Mazda Biante, Mazda Roadster (MX-5) and egyebek (17 jármű)   
Technológiai kiállítás: SKYACTIV-D, SKYACTIV-G (2.0L és 1.3L), SKYACTIV-DRIVE, regeneratív fékrendszer    
A Mazda a SMART MOBILITY CITY 2011. kiállításon is közreműködik (amelyet a SMART MOBILITY CITY 2011. felügyelőbizottsága és a Japán Autógyártók Szövetsége rendez.)  

A 2011-es Tokió Autószalonnak a Tokyo Big Sight, a tokiói nemzetközi kiállítási központ ad helyet.


  •  

Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER