Címkék: 2016 | Mini | Párizsi Autószalon

2016. szeptember 21. szerda, 04:39

 

A MINI legújabb modellgenerációjának ellenállhatatlan vezetési élménye a kisautó-szegmens után most a kompakt modellek mezőnyébe is megérkezik: a brit kisautó-gyártó vérpezsdítő menetdinamikával felvértezett MINI John Cooper Works modellcsaládja új élsportolóval bővül. Az új MINI John Cooper Works Clubman a 2016-os Párizsi Autószalonon ünnepli világpremierjét, a brit kisautó-gyártó valaha készült legnagyobb MINI John Cooper Works modelljeként.

 



A hatajtós MINI modell hamisítatlanul egyedülálló járműkaraktere a hosszú távú megbízhatóságot páratlanul bőséges helykínálattal és végtelenül sokoldalú hétköznapi használhatósággal egyesíti, amellyel a MINI John Cooper Works modellcsalád vadonatúj oldalát kelti életre. A háromajtós járműklasszikus modernkori értelmezéseként bemutatott új MINI John Cooper Works és a nyitott tetős vezetés élményét kínáló új MINI John Cooper Works Cabrio sikertörténetei után az új MINI John Cooper Works Clubman a valaha készült legsokoldalúbb sportmodellként a hétköznapi közlekedés és a versenypályás tempózás során támasztott legátfogóbb ügyfél-elvárásokat is maradéktalanul kielégíti. A sorozatgyártásba küldött MINI modellek eddigi legerősebb benzinmotorjával, az alapfelszereltség részeként hozzá társított ALL4 intelligens összkerékhajtással, a több évtizedes motorsport-szereplés során kifejlesztett professzionális futómű-technológiával, valamint exkluzív karosszéria-elemeivel és felszereltségi opcióival a brit kisautó-gyártó új élsportolója könnyedén megkülönböztethető az új MINI Clubman többi modellváltozatától.

 

Az új MINI John Cooper Works Clubman mellett a MINI az aktuális modellpaletta összes képviselőjét reflektorfénybe gurítja az október 1-16. között megrendezendő 2016-os Párizsi Autószalonon, ahol az új MINI Cabrio és az új MINI Seven dizájnmodell is a figyelem középpontjába kerül majd. Az új modellgeneráció első dizájnkiadása az új MINI három- és ötajtós karosszéria-változatában egyaránt elérhető, a prémium színvonalú minőség, a több évtizedes tradíció és a hamisítatlanul egyedülálló stílus modern újraértelmezéseként.


Az új MINI John Cooper Works Clubman
Az új MINI John Cooper Works Clubman a hagyományokkal átitatott kombi karosszéria-koncepció egyszerre kortárs és lélegzetelállítóan sportos újraértelmezését kínálja, a prémium kompakt szegmensben egyedülálló módon. Négy oldalsó ajtajával, jellegzetesen osztott csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével, valamint egészen 1 250 literig bővíthető, alapesetben 360 literes csomagterével a brit kisautó-gyártó új sportmodellje nem csupán karakteres kiállást, de kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóságot is kínál. A helykínálat mellett ráadásul az új MINI John Cooper Works Clubman teljesítménye is bőséges, a benzinmotorhoz társított ALL4 intelligens összkerékhajtás pedig nem csupán a letaglózó menetdinamikáról, de a minden vezetési szituációban rendelkezésre álló maximális tolóerő optimális elosztásáról is gondoskodik – bármerre is vigyen az út.

 Miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás minden pillanatban arra a tengelyre és arra a kerékre továbbítja az erőforrásból érkező erőt, ahol a biztonságos autózáshoz és a dinamikus vezetéshez arra a leginkább szükség van, a 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiája a folyamatosan rendelkezésre álló vérpezsdítő teljesítmény-többletről gondoskodik. A motorsportból átemelt típus-specifikus módosítások széleskörű alkalmazásával a mérnökök 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményt és 350 Nm csúcsnyomatékot építettek be az új MINI John Cooper Works modellcsalád motorterébe, amellyel a valaha készült legnagyobb élsportoló 6,3 másodperc alatt futja meg álló helyzetből a 100 km/órás sprintet (100 kilométerre vetített 7,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 168 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett, az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltóval és az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval egyaránt). A kétliteres benzinmotor bőséges teljesítményéhez méltó lassulásról a Brembo típus-specifikus sport fékrendszere, a letaglózó megjelenésről pedig a MINI John Cooper Works paletta 18 collos könnyűfém kerékgarnitúrája gondoskodik. Az új MINI John Cooper Works Clubman tökéletes vezethetőségéhez eközben az aerodinamikailag optimalizált karosszéria-elemek és kiegészítők is nagymértékben hozzájárulnak. A modell széleskörű alapfelszereltségének nem csupán a típus-specifikus kialakítás, de a LED-es első fényszórók, a MINI Vezetési Üzemmódok (MDM – MINI Driving Modes), a parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), a csomagtérajtó kéz nélküli nyitását is lehetővé tevő Comfort Access funkció, a 6,5 inch átmérőjű színes kijelzővel szerelt MINI Visual Boost rádió, a multifunkciós sportkormány és a kezdeti fékező funkcióval dolgozó aktív tempomat is része.


Az új MINI Seven
A háromajtós MINI legújabb modellgenerációja mellé nemrégiben a vadonatúj, ötajtós MINI is megérkezett, hogy még tovább növelje a brit kisautó-gyártó népszerűségét a kisautó-szegmensben. A MINI Seven dizájnkiadás mindkét karosszéria-változathoz elérhető. Rendhagyó kisugárzásával, valamint az új MINI modellgeneráció prémium színvonalú járműkarakterével és hamisítatlan vezetési élményével az aktuális MINI modellpaletta első dizájnkiadása a brit gyökerekben rejlő értékeket és a MINI Seven modell exkluzivitását hirdeti, a tetőn és a külső visszapillantó-házakon Melting Silver ezüstmetál árnyalatú kontraszt-fényezéssel, látványos versenycsíkokkal és karosszéria-kiegészítőkkel, illetve kéttónusú fényezéssel ellátott, 17 collos könnyűfém keréktárcsa-garnitúrával. Az exkluzív utastéri hangulatról szövet / bőr borítású Diamond Malt Brown sportülések gondoskodnak, amelyek a különleges dizájnkiadás kiváltságai.

 Az új MINI Seven motorházteteje alá kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás közül választhatnak a brit kisautó-gyártó ügyfelei, a MINI Seven Chili névre keresztelt felszereltségi csomag pedig számos rendkívüli funkcióval hivatott fokozni a modell nyújtotta kényelmet, vezetési élményt és exkluzivitást. A dizájnkiadás elnevezése a több mint öt és fél évtizede született forradalmi járműlegenda világpremierjének állít emléket, a klasszikus Miniként elhíresült első négyüléses kisautó 1959-ben ugyanis Austin Seven néven gurult le a gyártósorról.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER