Címkék: autókiállítás | Honda | Jazz | Párizsi Autószalon

2014. szeptember 17. szerda, 06:41

 

A Honda nyilvánosságra hozta a - 2014-es Párizsi Autószalonon bemutatkozó - új Jazz prototípusáról készült első fényképeket.


 

A tanulmánymodell révén a kiállítás látogatói megismerkedhetnek a teljesen új, letisztult, modern karosszériával, és az innovatív műszaki megoldásokkal, melyek még hatékonyabbá teszik a népszerű Jazzt. Méreteit tekintve a Jazz prototípus némileg nagyobb lett, a hosszúság 15, a tengelytáv pedig 30 milliméterrel gyarapodott azért, hogy még tágasabbá válhasson az utastér.



A Honda kisautócsaládjának tagjaként a Jazz európai változata is a világszerte alkalmazott kompakt padlólemezre épül majd. Üzemanyagtartálya a hagyományoknak megfelelően a karosszéria középrészére kerül, csak úgy, mint a jelenleg forgalmazott változatnál, a Civicnél és a szintén Párizsban debütáló új HR-V-nél. Ez a konstrukció még szabadabb variálhatóságot tesz lehetővé, így praktikusabbá és tágasabbá válhat a típus.

Akárcsak az aktuális Jazzben, a Párizsban bemutatkozó prototípusban is megtalálható a Honda-féle Mágikus Ülésrendszer.

A modellfrissítés hozadékaként új, fejlettebb futóművet kapott a Jazz, ami nem csak az úttartást tette jobbá, hanem a menetkomfortot is magasabb szintre emelte.



További fontos változás, hogy a – várhatóan 2015 nyarán érkező - Jazzt új erőforrás hajtja majd, nevezetesen az Earth Dreams Technology motorcsalád új 1,3 literes i-VTEC tagja. A modell teljesítménye nő, üzemanyag-fogyasztása csökken, a korábban alkalmazott ötfokozatú manuális váltót hatfokozatú egység váltja, és marad a fokozatmentes (CVT) váltó is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER