Címkék: Leaf | M.O.V.E. to 2022 | Nissan

2018. március 07. szerda, 20:25

A 2018-as Genfi Autószalonon a Nissan által kidolgozott, az autózás és a jelenlegi életmódunk alapvető átformálását célzó Nissan Intelligent Mobility jövőkép állt több kiemelkedő jelentőségű bejelentés hátterében is.

A Nissan bejelentette, hogy új, Nissan M.O.V.E. to 2022 elnevezésű középtávú stratégiájának részeként sikeres crossover modelljeinek következő generációjában elérhetővé teszi az elektromos hajtást. Ez az úttörő kezdeményezés tovább bővíti az autóvásárlók választási lehetőségeit, lehetővé téve, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb modellt és hajtásmódot választhassa.

A bejelentés egyben a legutóbbi példa arra, hogyan valósítja meg a vállalat a Nissan Intelligent Mobility koncepció Intelligens Teljesítmény elemét. Ez a koncepció – melyet a Nissan először a két évvel ezelőtti Genfi Autószalonon ismertetett – sorvezetőül szolgál a vállalat számára annak a jövőképnek a megvalósításában, mely az autók használatára, hajtásrendszereire és a jövő társadalmába való integrációjára is kiterjed.

A Nissan Intelligent Mobility megtestesítője a teljesen elektromos, zéró emissziós Nissan LEAF. A modell 2010-es megjelenése óta több mint 300 ezer darab talált gazdára. Több mint négymilliárd kilométernyi összesített megtett távolsággal a LEAF a világ legnépszerűbb elektromos autója lett.

A tiszta és fenntartható autózás terén a Nissan már most is egy generációnyival előbbre jár versenytársainál. A LEAF teljesen új második generációjának európai értékesítése a múlt hónapban kezdődött meg és vele a Nissan ismét újraírta az elektromos autók piacának játékszabályait.

Európában eddig több mint 19 ezer rendelést adtak le az új modellre, amiből mintegy 13 ezer még azelőtt érkezett, hogy az autó egyáltalán megjelent volna a szalonokban. Ez egyben azt is jelenti, hogy az „egyszerűen lenyűgöző” Nissan LEAF a legkeresettebb elektromos autó Európában.

Jelenleg így nagyjából 12 percenként talál gazdára egy-egy LEAF Európa-szerte.

A korábban az új Nissan LEAF-ben debütált technológiák közül egyre több jelenik meg a Nissan egyéb személyautó- és kishaszonjármű-modelljeiben is. Jó példa erre, hogy a Nissan Qashqai-ban – ami a legkeresettebb crossover modell Európában – már e hónap második felétől kezdődően elérhető lesz a Nissan innovatív, ProPILOT néven érkező fejlett vezetéstámogató technológiája.

A ProPILOT rendszer az önvezető technológia egyik alapvető eleme, és egyben példa a Nissan által követett innovatív megközelítésre az Intelligens Vezetés megvalósításában. A ProPILOT célja, hogy a Nissan tulajdonosok számára még nagyobb élményt jelentsen a vezetés még teljesebb kontroll és nagyobb magabiztosság mellett.

Emellett most már az e-NV200 furgonhoz is megrendelhető a LEAF 40 kWh-s akkumulátorcsomagja, ami mintegy 60%-kal növeli a hatótávolságot változatlan terhelhetőség mellett.

A Nissan Intelligent Mobility harmadik, egyben utolsó pillére az Intelligens Integráció. Ennek célja, hogy a Nissan úttörő elektromos technológiáira alapozva megerősítse az autóknak a szélesebb társadalomban betöltött szerepét. E törekvések legújabb gyakorlati példája az E.ON energiavállalattal kötött új partnerségi megállapodás.

E kezdeményezés keretein belül a Nissan és az E.ON a járművekből a hálózat felé irányuló (vehicle-to-grid, V2G) energiaszolgáltatási megoldásokhoz, a megújulóenergia-termeléshez és -tároláshoz, illetve a Nissan elektromos autók tulajdonosainak hálózati integrációjához kapcsolódó lehetőségeket, kísérleti programokat, és ezek üzleti hasznosíthatóságát fogja vizsgálni.

Az elektromos közlekedés térnyerésének gyorsítása mellett az együttműködés egyben közelebb viszi a Nissant ahhoz a céljához is, hogy ingyen áramellátást biztosíthasson elektromos modelljeinek felhasználói számára.

A Nissan Intelligent Mobility három pillére egyszerre jelenik meg a lenyűgöző IMx KURO tanulmányban: itt egyetlen modellen tanulmányozható, hogy mi biztosít globális vezető pozíciót a Nissannak az elektromos autók jelenét és jövőbeli fejlődését illetően, valamint a crossoverek fejlesztésében egyaránt. Az autó 320 kW teljesítményre képes és több mint 600 km hatótávval rendelkezik egy feltöltéssel.

Az IMx KURO-ba beépítették a Nissan forradalmi, az emberi agyat a járművel összekapcsoló (brain-to-vehicle, B2V) technológiáját is, ami észleli, elemzi és előrejelzi az autóvezető agyi hullámait, illetve reagál is ezekre.

Ponz Pandikuthira, a Nissan Europe terméktervezésért felelős alelnöke elmondta: „A világ vezető elektromosautó-gyártójaként a Nissan elkötelezetten támogatja a vállalkozásokat és a fogyasztókat egy fenntarthatóbb jövő kialakításában mindannyiunk számára. A Nissan Intelligent Mobility jövőkép megvalósításán keresztül alapjaiban formáljuk át vásárlóink autóvezetési szokásait, illetve életmódját.”

Hozzátette: „A mai nap bejelentései jelentik a következő lépést azon az úton, ami a teljesen integrált és a Nissan Intelligent Mobility koncepcióval is összhangban álló elektromos ökoszisztéma megteremtése felé vezet.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER