2016. február 11. csütörtök, 17:05

 

A PEUGEOT Traveller világpremierjének a 2016-os genfi autószalon ad alkalmat, így emlékezetes módon vonul be az egyterűek és a VIP kisbuszok világába.

A PEUGEOT Travellerről dióhéjban

A PEUGEOT egyedülálló elnevezéssel illeti a személyautó-kínálatában megjelent új modellcsaládot. Neve, a PEUGEOT Traveller, akárcsak a határozott és elegáns formaterv, az utazást és a tágas belső helyet kívánja kifejezni.

A moduláris EMP2 padlólemezből kialakított új modell a kompakt külső méreteket az utastér maximális helykínálatával ötvözi. A PEUGEOT Traveller akár kilenc személynek nyújt tágas és kényelmes helyet; az 1500literes csomagtartó térfogata pedig 4900literre növelhető a kivehető üléseknek köszönhetően.

A PEUGEOT Traveller háromféle, 4,60 m és 5,30 m közötti hosszúságot kínál. A szegmensben ritkaságszámba menő, mindössze 1,90m-es magasságának köszönhetően fedett parkolóba is gond nélkül behajthatunk vele. A kínálat alapját a 4,95 és az 5,30 m-es változatok alkotják. A szegmensben egyedülálló, 4,60m-es kompakt kivitelben akár kilenc személyhet utazhat ugyanolyan kényelemben. A PEUGEOT Traveller méretei és csökkentett túlnyúlásai könnyű vezethetőséget és kiváló manőverező képességet ígérnek a mindennapi használathoz, amit a városi közlekedésben lehet a legjobban kihasználni.

peugeot-traveller-piros-eleje

A PEUGEOT Traveller Business VIP változatban a hátsó rész négy illetve öt bőr bevonatú ülése egymással szemben helyezkedik el. Az utasok kifogástalan kényelméről a többfunkciós tetőbe épített, háromzónás légkondicionáló, a szegmensben egyedülálló finombefúvó rendszer és hangulatvilágítás gondoskodik.

A korszerű és hatásos, 95 és 180 közötti LE teljesítményt kínáló Euro6 motorok és az új EAT6 automatikus sebességváltó remek vezetési komfortot garantálnak, és rekord alacsony fogyasztási / CO2-kibocsátási adatokkal tűnnek ki a kategóriában. A legtakarékosabb PEUGEOT Traveller fogyasztása mindössze 5,1l/100km és 133 gramm szén-dioxidot bocsát ki, míg a teljes modellcsalád átlagos fogyasztása 5,4l/100km, emissziója 140g/km, amivel méltán érdemli ki a best in class címet.

A PEUGEOT Traveller számos legújabb generációs kényelmi és biztonsági felszerelést kínál, köztük olyanokat, amelyek ritkaságszámba mennek, vagy még ismeretlenek a szegmensben:

  • Ez utóbbiak közé tartozik a lábmozdulattal nyitható oldalsó tolóajtó;
  • Szintén a kategóriában egyedülálló felszerelés a magasra helyezett vetített kijelző sebességkorlátozás-figyelmeztetéssel;
  • Nyitható hátsó ablak, üvegtető, Active Safety Brake és automatikus távfény-bekapcsolás;
  • Ez az első PEUGEOT modell, amelybe bekerültek a következő felszerelések: hangvezérléssel működtethető navigáció valós idejű közlekedési információkkal, VisioPark1 tolatókamera 180 fokos hátsó panoráma nézettel és hátsó zoommal, veszélyre figyelmeztető rendszer.

A PEUGEOT Traveller kétféle kialakításban készül, az egyik az egyéni, a másik a professzionális felhasználóknak. Mindkét változat kétféle felszereltségi szinttel kapható.

peugeot-traveller-piros-hat

Új mérce a csúcskategóriás egyterűek és VIP kisbuszok között

A szegmens egyéni és professzionális vásárlói a tevékenységüktől és a szállított személyektől, ügyfelektől függően különböző igényeket, elvárásokat támasztanak.

A PEUGEOT Traveller kétféle típusban, típusonként kétféle felszereltségi szinttel rendelhető, így az eltérő igényeknek is maximálisan megfelel:

  • Az egyéni vásárlóknak szánt Combispace kivitel Active és Allure felszereltségi szinttel, 5, 7 vagy 8 üléses változatban igényelhető;
  • A személyszállításra szakosodott vállakozók igényeit tükrözi a Navette, amelyből öt-, illetve kilencüléses Business változat, valamint hat- vagy hétüléses Business VIP változat készül.

A márka feljebb pozicionálási törekvéseivel összhangban a magasabb felszereltségi szintű modellek számos értéknövelő és exkluzív külső és belső felszerelést kínálnak. A PEUGEOT Traveller gondtalan, kényelmes utazást nyújt utasainak.

A modell a PEUGEOT személyautók jellegzetes vonásaiból meríti határozott és elegáns stílusát. Az utastér tágassága és komfortszintje a felsőkategóriás személyszállításra, például VIP utasok és csomagjaik szállodába fuvarozására szakosodott professzionális szállítók valamennyi igényét kielégíti.

Nagybevásárlás, családi utazás, kerékpártúra baráti társasággal – a PEUGEOT Traveller minden helyzetre felkészült. A csúsztatható ülések sokféle konfigurációjának és a belső tér rugalmas alakíthatóságának köszönhetően a PEUGEOT Traveller épp úgy megfelel a változatos családi igényeknek, mint a különféle szabadidős- vagy sporttevékenységek iránt rajongók elvárásainak.

peugeot-travel-belso-piros

Az exkluzivitás érzete a megjelenésben és beszálláskor

Erő és elegancia hatja át a PEUGEOT Traveller szembeötlő és modern megjelenését, amelyet a Xenon fényszóró és a látványos 17 colos könnyűfém keréktárcsa még jobban hangsúlyoz a magasabb felszereltségű modellekben.

A letisztult formatervezésű utastér felsőkategóriás jellegét erősíti a küszöbvilágítás, valamint a nemes anyagok, például a bőrülések és a vastag szőnyegek jelenléte. A hátsó ülésekre is könnyű a beszállás a minden modellben alapfelszerelésként beépített motoros oldalsó tolóajtóknak köszönhetően, amelyek a magasabb felszereltségű változatokban automatikusan (lábmozgással) működtethetők.

Csúcskategóriás kényelem az utasoknak

Változattól függően a második és a harmadik sorban utazók csúsztatható, bőr bevonatú, egymástól független, kartámasszal ellátott ülésekben, vagy 2/3-1/3 arányban osztott, csúsztatható üléspadon foglalhatnak helyet, melynek támlái ülésenként lehajthatók. A széles és sötétített (70 százalékban), a magasabb felszereltségi szintű modellekben szupersötétített (90 százalékban) ablaküvegek megőrzik a belső tér intimitását, ugyanakkor láttatni engedik a külvilágot. A külön-külön árnyékolható tetőablakok világossá teszik az utasteret és panoráma kilátást nyújtanak az utasoknak.

A magasabb felszereltségű modellekben szériafelszerelés a többfunkciós tető, amely az egyéni olvasólámpákon kívül magába foglalja a fénydiódás hangulatvilágítást, valamint a finombefúvó rendszerrel ellátott klímaberendezést, amely a repülőgépekben alkalmazott megoldás mintájára, független az egyéni szellőzőktől.

Az utastér különböző részein megtalálható négy 12 voltos csatlakozó, valamint egy 230V csatlakozó és egy USB-port segítségével az utasok bármilyen hordozható készüléket csatlakoztathatnak, feltölthetnek.

A VIP kisbusz

A modellcsalád emblematikus PEUGEOT Traveller Business VIP változatában a hátsó utasok valóságos szalonban foglalhatnak helyet, amelyet négy különálló, egymással szembe fordított ülés, illetve ötüléses kivitel esetén a második sor két ülésével szemben elhelyezett háromszemélyes üléspad alkot.

A funkcionalitás jegyében kialakított utastér minden részlete az utasok kényelmét szolgálja: bőrülések, hangulatvilágítás, háromzónás légkondicionáló a szellőzőktől független finombefúvással, valamint opcióként igényelhető üvegtető – mindkettő egyedülálló felszerelés a kategóriában.

Az opcióként igényelhető, csúsztatható és kivehető asztal remek kiegészítő ahhoz, hogy az üzleti ügyfelek utazás közben is végezhessék munkájukat.

A kisbusz

A PEUGEOT Traveller Business nemcsak tetszetős külsejével varázsol el, hanem azzal is, hogy az utastérben az ülések elrendezése és a kényelmi felszerelések mindig az utazók igényei szerint alakíthatók.

A harmadik sor megközelítése bámulatosan egyszerű. Az ülés egyetlen mozdulattal lehajtható, és máris szabad az út a hátsó üléspad felé.

A Combispace

A PEUGEOT Traveller az Active és az Allure változatban egyaránt a variálhatóság és a rugalmasság előnyét kínálja. Mindkét esetben rendelhető 5, 7, vagy 8 üléses kivitelben. A második sort vagy egy 2/3-1/3 arányban dönthető üléspad alkotja, melynek két része egymástól teljesen független, akárcsak a harmadik sorban, vagy két különálló, kartámasszal ellátott ülésből áll. Mindkét esetben a kivehető és csúsztatható ülésekből többféle elrendezés alakítható ki, így akár 8 személyt szállíthatunk csomagjaikkal együtt, de az is lehet, hogy csak a két első ülést hagyjuk meg az autóban. Az utasülés támlája lehajtható, így 3,50 m hosszú tárgyakat is szállíthatunk a Combispace-ben.

A csúsztatható és alakítható üléseknek különösen jó hasznát veszik majd a Compact változat tulajdonosai: a 8 személy szállítására alkalmas jármű szükség esetén ötülésessé alakítva nagyméretű, 2 köbméteres csomagteret kínál, holott a jármű hosszúsága mindössze 4,60m.

Gyermekfigyelő visszapillantó tükör, a repülőgépeket idéző lehajtható asztalka az első ülések támlájában, háromzónás légkondicionáló finombefúvás funkcióval, napellenző függöny a második üléssorban, kalaptartó, nyitható hátsó ablak, 17 colos kerekek dísztárcsával – megannyi szériafelszerelés az utazás örömét szolgálja.

peugeot-travel-belso-fekete

Határozott formaterv, mely erőt és eleganciát sugároz

Két dolgot tartottunk fontosnak, mielőtt megkezdtük a PEUGEOT Traveller formatervezését: legyenek nagyszerűek az arányai, és beleolthassuk a márka személyautóinak jellegzetes stílusvonásait. Keith Ryder, a PEUGEOT Traveller formatervezési felelőse

A PEUGEOT Traveller átértelmezi a szegmens bevett elemeit. Harmonikus arányokat teremt az első rész, a vezetőhely és a hátsó traktus között. A kompakt túlnyúlások és a jármű sarkaihoz közel elhelyezett kerekek függőleges hatást és erőteljes benyomást keltenek. A letisztult vonalak a formaterv könnyedségét hangsúlyozzák, míg a magas ablakvonal a megjelenés modern jellegét fokozza.

Első pillantásra nyilvánvaló, hogy a PEUGEOT Traveller a PEUGEOT személyautók családjába tartozik. A fényszórók a PEUGEOT 308 kompakt limuzint idézik. A bumeráng formájú, krómozott lámpákba épített LED-es fényjelzést pedig egyenesen a PEUGEOT 508-ból kölcsönözték. A legkisebb részlet kidolgozásában is tetten érhető igényesség azt sugallja, hogy a Travellernek is szerepe van a PEUGEOT modellek exkluzivitásának növelésében.

A magasra helyezett új, függőleges hűtőmaszk még hangsúlyosabbá teszi a jármű megjelenését. A vízszintes sávokból álló, hagyományos rácsot új, hálót formázó maszk váltja fel, közepén az oroszlánnal. A trapéz formájú króm keret lágy felső íve tovább fokozza az első rész elegáns és modern megjelenését.

A letisztult rajzolatú oldalsó részt a feszes vonalak és az ajtók befelé lejtő alsó részei tagolják. Ez utóbbiak a sima vonalú kerékívekben folytatódnak, ami még nagyobb nyomatékot ad az oldalfelületeknek. A karosszéria és az ablakmagasság közötti arányok rendkívül modern külsővel ruházzák fel az autót.

A meglehetősen alacsony oldalsó védőlécek és az első lökhárító, amely az autó teljes szélességében magába foglalja a légbeömlőket, beleértve a felette található, kompakt hűtőmaszkot is, tovább fokozzák a PEUGEOT Traveller megjelenésének robusztusságát.

Új alakítható és hatékony padlólemez...

Az EMP2 padlólemezt a PEUGEOT 308 vezette be, a 308 SW átvette, és most a PEUGEOT Travellerrel ismét bebizonyítja hatékonyságát és modularitását.

Rémi Seimpere, a PEUGEOT Traveller járműalapjának főmérnöke

... Előtérben a teljesítmény, a fogyasztás és a kedvezőbb üzemeltetési költségek

Az első rész felépítése, ezen belül a tengelytávolság és a hasmagasság, valamint az első futómű geometriája lehetővé tette az 1.6L és a 2.0L BlueHDi motorok beépítését. A motortér elrendezése ugyanaz bármelyik motor esetében, vagyis a hűtőradiátorok, a szívórendszer, a kipufogó-leömlő, az elektromos rendszer ugyanott található. Ezek a motorok már bizonyították kifogástalan minőségüket és kimagasló teljesítményeiket a PEUGEOT 308 limuzinban.

Az 1.6L és a 2.0L BlueHDi motorok a hasonló teljesítményű modellek szegmenséhez képest 100- 400 kg-mal könnyebb PEUGEOT Traveller járművekbe építve rekord alacsony fogyasztást eredményeztek:

  • 1.6L BlueHDi 95LE, ötfokozatú manuális váltóval, induló fogyasztása 5,5l/100km, kibocsátása 144gramm CO2/km;
  • 1.6L BlueHDi 95LE, ETG6 robotizált váltó, induló fogyasztása 5,2l/100km, km-kénti kibocsátása 135gramm CO2
  • 1.6L BlueHDi 115LE, start-stop rendszer, hatfokozatú manuális váltó, induló fogyasztása 5,1l/100 km, km-kénti kibocsátása 133 gramm CO2 ;
  • 2.0L BlueHDi 150 LE, start-stop rendszer, hatfokozatú manuális váltó, induló fogyasztása 5,31l/100km, kibocsátása 139gramm/km;
  • 2.0L BlueHDi 180 LE, start-stop rendszer, EAT6 automataváltó, induló fogyasztása 5,8l/100km, kibocsátása 151g/km1

A BlueHDi motorok az adalékolt részecskeszűrő (FAP) elé épített SCR (Selective Catalytic Reduction) katalizátornak köszönhetően a jelenleg leghatékonyabb károsanyag-kezelési rendszert kínálják, és az Euro6 normát maradéktalanul teljesítik. A 22,4 literes AdBlue tartály 15.000km-es hatótávot tesz lehetővé. Az AdBlue tartály egyszerűen feltölthető a középső oszlopban elhelyezett, külső tanksapkán keresztül, amely egyáltalán nem látható, amikor a vezetőoldali ajtó zárva van.

...Változatos kínálat a széleskörű felhasználásért

A PEUGEOT Traveller háromféle hosszúsággal kapható, mindháromból kialakítható 5-9 üléses változat:

  • A 4,60 m-es kompakt változat;
  • A 4,95 m-es standard változat;
  • Az 5,30 m-es hosszú (long) változat.

Moduláris padlólemeze a háromféle hosszúságot a következőkkel éri el:

  • 2 hátsó túlnyúlással, ebből az egyik a kompakt és a standard változatokban közös, a másik a hosszú változat sajátja;
  • 2 tengelytáv: az egyik a kompakt verzióé, a másik a standard és hosszú változatoké;
  • Egyetlen alvázfelépítés: mindhárom hosszúság esetén azonos futómű, kipufogó és üzemanyag-ellátó rendszer.

...Előtérben a tágasság, a kezelhetőség és a biztonság

A padlólemez adottságaiból fakadó kitűnő felépítésnek köszönhetően a PEUGEOT Travellerben akár 9 személy utazhat ugyanolyan magasfokú kényelemben, poggyászaikat az 1500literes (1384 dm3 VDA szerint) csomagtérben helyezhetik el. A csomagtartó térfogata 4900literre (4554 dm3 VDA szerint) növelhető, ha kiemeljük a második és harmadik sor üléseit. A szegmensben egyedülálló módon a kompakt változatban is kényelmesen elfér kilenc személy, a mindössze 4,60 m hosszú jármű ez esetben 3600literes (3397dm3 VDA szerint) csomagteret kínál.

peugeot-travel-utaster

Az elöl 0,88m-rel, hátul 0,80m-rel rövidebb túlnyúlás és a 11,30m-től induló fordulókör-átmérő nagyban javítja a PEUGEOT Traveller manőverező képességét, ami különösen a városi közlekedésben és a parkolások során jelent nagy előnyt. Magassága 1,90m, amivel gond nélkül behajthatunk vele a belvárosi teremgarázsokba és a bevásárlóközpontok fedett parkolóiba, akárcsak az otthoni, illetve a repülőtéri fedett garázsba.

A bentülők biztonságáról számos felszerelés gondoskodik; az új platformmal és a megerősített karosszériával készült PEUGEOT Traveller az Euro NCAP 2015. decemberi közlése szerint ötcsillagos minősítést nyert a szervezet töréstesztjein.

... A kényelem és a dinamikus viselkedés javára

A PEUGEOT Traveller utastere az ergonómia és a vezetési komfort javára írja át a szegmens bevett megoldásait. A fellépő megkönnyíti a beszállást a magasított ülésbe, amely remek kilátást biztosít a vezetőnek. A műszerfal kialakítása és a szegmensben megszokottnál függőlegesebb helyzetű kormánynak köszönhetően a sofőr a magasított üléshelyzet miatt a szabadidő-autók, a komfort tekintetében viszont a limuzinok világában érzi magát. A vezetőhely letisztult és modern vonalvezetése az anyagok eleganciáját a kapcsolók ergonómiájával ötvözi, akárcsak a mindig kézre és szemre eső érintőképernyő.

A PEUGEOT Traveller az átméretezett EMP2 padlólemezből származó Mac Pherson típusú első futóművel készül. Az elektrohidraulikus szervokormány és a fogasléc előtt elhelyezett stabilizátor csökkenti a fordulókör átmérőjét. A változó erősségű kormányrásegítés megkönnyíti a manőverezést parkoláskor és utazó sebességen is kitűnő úttartást és stabilitást biztosít. A futómű első segédkerete nagyban hozzájárul az utazási kényelemhez, speciális rezgéscsillapítást végez, a csatlakozó lengőkarokat pedig úgy alakították ki, hogy a lehető leghatékonyabban korrigálják az útegyenetlenségeket.

Az aszimetrikus háromszög lengőkaros új hátsó futómű hasznos teherbírása 1400 kg, ami lehetővé teszi a kilenc üléshely és az impozáns méretű csomagtartó kialakítását. A hátsó háromszög lengőkarok szintén hatékonyan elnyelik a felütéseket. A változó merevségű rugók és a terhelés függvényében változó csillapítású lengéscsillapítók maximális kényelmet garantálnak terheléskor és üresen egyaránt. Az új hátsó futómű másik előnye, hogy kompatibilis a 4x4-es DANGEL erőátviteli rendszerrel.

A 16 colos kerekek dísztárcsákkal, a 17-esek szintén dísztárcsákkal, illetve könnyűfém keréktárcsával készülnek, ez utóbbiakhoz 3PMSF szabványú, négyévszakos gumiabroncsok is rendelhetők.

Az új első és hátsó futómű ideális kompromisszumot teremt az autó viselkedése, komfortszintje és a vezetés öröme között, függetlenül a jármű aktuális terhelésétől.

Az utasok és a vezető kényelmét tovább fokozza a szintén kiváló akusztikai komfort. A PEUGEOT Traveller a kategória egyik legjobbja a zajkomfort tekintetében, ami a következőknek köszönhető:

  • A karosszériában és az ajtókban plusz hangelnyelő habot és rétegeket helyeztek el;
  • Zajelnyelő rétegekkel tervezett alkatrészek és tömítések;
  • Az ablakok vastagsága 3,85mm, vagy akár 4,46mm a plusz hangszigetelő réteggel ellátott szélvédő esetén.

Felsőkategóriás, modern és a környezettel kommunikáló kényelmi és biztonsági felszerelések

Könnyű beszállás

Tele kézzel is gyerekjáték kinyitni vagy becsukni az oldalsó tolóajtókat. A kategóriában egyedülálló mechanizmusnak köszönhetően az oldalsó tolóajtók egyetlen lábmozdulattal nyithatók, ha az elektromos kulcs nálunk van, majd ugyanígy zárhatók, és ekkor a jármű is automatikusan lezárul.

A motoros vezérlésű tolóajtók nyomógomb segítségével nyithatók mind az első sorból, mind a második sor üléshelyeiről, ez megkönnyíti a vezető dolgát és az utasok beszállását. Az ajtók érintés nélküli beszállás (ADML) opcióval is rendelhetők.

A nyugodt utazásért, folyamatos kapcsolatban a külvilággal

A PEUGEOT Travellerben látható először az új 7 colos érintőképernyő, a multimédia rendszeren felül. Minden olyan funkciót tartalmaz, amely az egyszerűbb útvonaltervezést és a vezetés megkönnyítését segíti. A rendszer a képernyő érintésével vagy hangvezérléssel működtethető.

A hangfelismerés fokozza a biztonságot, hiszen a navigáció, a telefon és a média funkcióinak használata során le sem kell vennünk a tekintetünket az útról.

A PEUGEOT Traveller a 3D online navigáció új generációját vezeti be, amely hangfelismeréssel és érintőképernyőn keresztül egyaránt vezérelhető. A navigáció a térképadatok ingyenes, évente négyszeri frissítését is tartalmazza a jármű életciklusa végéig, valamint a PEUGEOT Connect kapcsolódó online szolgáltatásait három éven keresztül

peugeot-travel-muszerfal

A PEUGEOT Connect magába foglalja:

  • A TomTom Traffic valós idejű közlekedési információit;
  • A töltőállomások és parkolók pontjait, az üzemanyag-árakat és parkolási díjakat;
  • Az időjárási adatokat;
  • Helyi érdekes pontokat (POI).

Opcióként Veszélyes területek funkció is igényelhető.

A valós idejű közlekedési adatoknak köszönhetően az új PEUGEOT navigációs rendszerrel időt spórolunk meg, és felszabadultabban autózhatunk a közlekedési dugók elkerülésével.

Ha az autóban van PEUGEOT Connect SOS & Assistance (a SIM kártyát és az adatokat is tartalmazza), automatikusan és plusz költség nélkül csatlakozhatunk a PEUGEOT Connect funkcióihoz. Ha ezzel a funkcióval nem rendelkezünk, úgy saját okostelefonunk segítségével érhetjük el a PEUGEOT Connect-et USB-n, Bluetoothon vagy WiFin keresztül.

A Peugeot Connect Nav csomag megújításának költsége 60Euro egy évre, illetve 130Euro három évre.

A Veszélyes területek funkcióra az előfizetés 99Euro egy évre, 199Euro három évre.

A PEUGEOT Connect Nav magába foglalja a Mirror Screen funkciót is, melynek segítségével a PEUGEOT Traveller 7 colos érintőképernyőjén jeleníthetjük meg okostelefonunk alkalmazásait, ami fokozza a biztonságot. A Mirror Screen kétféle, az Apple CarPlayTM és a Mirrorlink® technikával egyaránt igényelhető, ez növeli a rendszerrel kompatibilis okostelefonok számát.

Az intuitív és tökéletesen biztonságos vezetésért

Az egyre kényelmesebb és biztonságosabb vezetést szolgálják a PEUGEOT Traveller legújabb típusú vezetéstámogató felszerelései, melyek közül néhány először látható PEUGEOTjárműben: a vezetési időre figyelmeztető rendszer, a veszélyre figyelmeztető rendszer, a sebességkorlátozás-kijelzés és az Active Safety Brake.

Alapfelszerelés a vezetési időre figyelmeztetés: két óra folyamatos, egyenletes, illetve 65 km/órát meghaladó sebességen történő vezetés után felvillan egy piktogram, a következő üzenettel:

« Tartson pihenőt! ».

A holttérfigyelő rendszer az adott oldali visszapillantóba épített fénydióda felvillanásával jelzi a vezetőnek, ha egy jármű jelenik meg az autó holtterében. Ez a felszerelés az első és hátsó parkoláskönnyítő rendszerrel, illetve a Visio Park 1-gyel együtt rendelhető.

A Visiopark 1 az első és hátsó parkoláskönnyítő rendszert, illetve a tolatókamerával ellátott hátsó radart egészíti ki. Ez a rendszer 180 fokos panoráma rálátást biztosít a jármű hátuljára és a mögötte található területre. A képet a tolatókamera készíti, tolatás esetén. A hátsó nézet az autó várható, a jármű aktuális kormányállása szerinti útját jelzi. Ha a rendszer akadályt észlel, a hátsó rész magasságában az automatikus zoom funkció jelzi, hogy az milyen messze van. Ez nagyban megkönnyíti a tolatást, az akadályok észlelését, valamint a pontos beparkolást a rendelkezésre álló helyre, és ezzel hozzájárul a jármű épségének megőrzéséhez.

A Grip Control egy továbbfejlesztett, a PSA Peugeot Citroën Csoport által szabadalmaztatott kipörgésgátló, melynek használatával csúszós utakon is biztonságosan autózhatunk a PEUGEOT Travellerrel, és olyan helyeken sem akadunk el, ahol kétkerékmeghajtású járművel nehéz lenne továbbhaladni.

A sokoldalú és rugalmas Grip Control funkció az első kerekek tapadásának szabályozásával alkalmazkodik az adott terephez, ám az irányítás mindig a vezető kezében marad. Így a vezető bármikor dönthet úgy, hogy a Grip Control működjön standard módban, vagy a középkonzolon elhelyezett üzemmódkapcsolóval kiválaszthatja a kívánt üzemmódot: Hó, Terep, Homok, ESP Off.

A felárért rendelhető Safety csomag a kilátás csomagon kívül négy olyan funkciót tartalmaz, amelyek a szélvédő felső részébe épített többfunkciós kamerát használják:

  • A Táblaleolvasás és Sebességkorlátozás-figyelmeztetés funkció felismeri a sebességkorlátozásra vonatkozó táblákat, és a műszerfalon megjelenő üzenettel jelzi ezt a vezetőnek. A leolvasott értéket a sebességrögzítés illetve a sebességhatárolás alapértékeként javasolja a vezetőnek. A vezető két gomblenyomással elfogadhatja ezt az ajánlást, az egyikkel kiválasztja az értéket, a másikkal megerősíti a kiválasztást, ezzel elkerüli az akaratlan mozdulatokat;
  • A vezető-figyelmeztető méri a jármű kilengését a kamerán és a kormánykerék szögérzékelőjén keresztül. A megjelenő figyelmeztetés és hangjelzés fokozott éberségre ösztönzi a vezetőt;
  • A véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (AFIL) érzékeli, ha a vezető az irányjelző használata nélkül lépi át az úttestre felfestett folyamatos vagy szaggatott sávelválasztó vonalat, és erre a műszerfalon található piktogram, illetve hangjelzés figyelmezteti;
  • Az éjjel működésbe lépő automata távolsági fényszóró automatikusan átvált távfényből tompított fényszóróra, vagy fordítva, ha a kamera más járművek megjelenését észleli.

Az opcióként rendelhető Drive Assist csomag a Láthatóság csomagon kívül három olyan felszerelést is magába foglal, amely a jármű elején elhelyezett radart és/vagy a szélvédő felső részén található többfunkciós kamerát használja:

  • Az Aktív sebességrögzítő automatika egy olyan sebességrögzítő / sebességhatároló rendszer, amely az autó előtt haladó jármű távolságához képest kiterjesztett sebességrögzítő funkcióval rendelkezik. Ez a funkció különösen jól jön, amikor közepes vagy folyamatos forgalomban, autópályán haladunk, mert segít elkerülni a sebességrögzítő rendszer folyamatos kikapcsolását minden esetben, amikor egy jármű feltűnik előttünk. Amikor a radar érzékel egy járművet, a rendszer állandó távolságot tart fenn úgy, hogy a gázpedálra hatva, a motorféknek köszönhetően automatikusan lecsökkenti a jármű menetsebességét 20 km/órával. Amikor a sáv felszabadul, a sebességrögzítő visszatér az eredetileg igényelt sebességhez. Ha nem elég a járművet 20 km/h órával lassítani ahhoz, hogy tartsuk a távolságot az előttünk haladó járműhöz képest, a sebességrögzítő figyelmezteti a vezetőt, aki attól kezdve ismét maga felügyeli a sebességet;
  • A Távolságfigyelő figyelmezteti a vezetőt az ütközés veszélyére, és ezzel reagálásra készteti. A hangjelzés és a piktogram közvetlenül az Active Safety Brakebekapcsolása előtt jelentkezik;
  • Az Active Safety Brake az automatikus vészfékrendszerek új generációját képviseli. Ha a kamera és a radar észleli az ütközés veszélyét mozgó vagy álló akadállyal, és a vezető nem, vagy nem kellő intenzitással fékezi az autót, a rendszer automatikusan fékez helyette. Ezzel segít elkerülni az ütközést (30km/h sebesség alatt), illetve mérsékli az ütközés következményeinek súlyosságát bármilyen sebesség esetén azzal, hogy akár 1G lassulással lefékezi az autót.

Praktikus használat a mindennapokban

A nyitható hátsó ablak ritka felszerelés a PEUGEOT Traveller szegmensében. Ezen keresztül könnyen elhelyezhetők a poggyászok a csomagtérben, ami különösen előnyös akkor, amikor túl szűk a parkolóhely ahhoz, hogy kinyissuk a csomagtérajtót. Alapfelszerelés a Traveller Active és Allure modellekben.

peugeot-travel-navi

A PEUGEOT Traveller az utastér különböző helyein kialakított, összesen 74 liternyi nyitott és zárt rakodóhelyet kínál:

  • Két kesztyűtartó az utasoldalon; a hétliteres, hűtött felső rekeszben öt félliteres palackot tárolhatunk, az alsó rész ötliteres. Egy másik, A4-es formájú, ötliteres zárható rakodóhelyet is kialakítottak a műszerfal tetején, ide rejthetjük el például a tabletünket vagy az okostelefonunkat;
  • A műszerfal mindkét oldalán egy-egy félliteres palack elhelyezésére alkalmas mélyedés található;
  • A műszerfal közepén kiképzett mélyedésbe pakolhatjuk zsebünk apró kincseit;
  • Az első ajtókban egy kisebb tárolóhelyet és egy nagy, nyolcliteres ajtózsebet alakítottak ki, melyben akár két másfélliteres üdítős palack is elfér;
  • Egy-egy ötliteres rakodóhelyet találunk az oldalsó tolóajtókban;
  • Amikor elöl kétüléses utaspad található, az így keletkezett nyolcliteres rakodóhelyen hat félliteres vizespalackot szállíthatunk.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER