Címkék: 2014 | C5 Cross Tourer | Citroen | kombi

2014. március 08. szombat, 16:42

 

A 2014-es Genfi Autószalonon a Citroen mutatta be a C5 Cross Tourert, a C5 „all road” változatát. Az új verzió megőrizte az alapmodell eleganciáját, menettulajdonságait és úttartását, hiszen népszerűségét (több mint 530.000 kelt el belőle) jórészt ezeknek köszönheti. Nem maradhat ki belőle a Hydractive III+ felfüggesztés és az intelligens kipörgésgátló, emellett új szolgáltatásokat is kínál.

All road dizájnelemek, kiszélesített kerékjárati ívek, matt szürke hosszanti tetősínek, krómozott külső tükörházak, 18 collos matt szürke könnyűfém keréktárcsák, valamint alumíniumszürke védőelemek az első és hátsó lökhárítón. A látványelemeket kiegészítendő az autó hasmagassága 15 mm-rel nőtt (a Hydractive III+ felfüggesztéssel szerelt változatokon ez a megoldás 70 km/h sebességig használható).



Kényelmi megoldások, melyek minden útfajtához alkalmazkodnak, nevezetesen a Hydractive III+ felfüggesztés. Az autóiparban egyedülálló rendszer valós időben, terheléstől függetlenül azonos – a vezető által szabályozható – szinten tartja az autó hasmagasságát. A felfüggesztés feszességét a vezetési stílus és az útminőség határozzák meg, az optimális úttartás érdekében. Nagy sebességnél a hasmagasság automatikusan csökken, ezzel javulnak az aerodinamikai mutatók. A C5 Cross Tourer hasmagassága mérsékelt sebességnél két szinttel is változtatható (10 km/h sebességig +6 cm, 40 km/h sebességig +4 cm). A magasságállítás jól jön a csomagtartó be- és kipakolásakor is. A Hydractive III+ felfüggesztés a kéziváltós HDi115 és a robotizált váltóval szerelt e-HDi115 motorok kivételével minden motorváltozatnál elérhető. Az utazási kényelmet a vezetőüléshez rendelhető állítható deréktámasz és masszázsfunkció, valamint a teljes bőrkárpitozás növeli.

Hasznos technológiák, mint például az intelligens kipörgésgátló, amely a legrosszabb útviszonyok mellett, havas, sáros úton is javítja az autó menetstabilitását, vagy az eMyWay navigációs rendszer, amelynek részeként tolatókamera segíti a kényesebb manőverek végrehajtását.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER