2012. február 20. hétfő, 15:33

 

A 82. Genfi Autószalonon öt világpremierrel jelentkezik a Peugeot – ezek az újdonságok a Peugeot termékoffenziájának ütőkártyái 2012-ben. A legfontosabb a prémium-pozicionálását megszilárdító új 208, míg a márka műszaki és környezetvédelmi vezető szerepét három dízel-elektromos HYbrid4 modell erősíti, a 4008 modell pedig a globalizációs törekvést képviseli.

peugeot-208-xy

Nagy esemény színhelye lesz a 2012-es Genfi Szalonon a Peugeot 2700 négyzetméteres standja: a kiállításra várt 700 ezer látogató harminc sorozatgyártású modellt és koncepcióautót tekinthet meg, és a 208-nak szentelt területen a márka új ikonjának nem kevesebb, mint tízféle változatával köthet ismertséget.

Peugeot 208 újjászületés
Elődeinek történelmi sikere után – több mint 15 millió „200-as” készült harminc év alatt – a 208 egyetlen céllal érkezik a szegmensbe: vissza akarja szerezni a kategória elsőségét Európában. A széles vevőkör megnyerésére és egyesítésére szánt „A9” projekt, azaz a jövőbeli 208 a márka valaha vállalt legmerészebb újításaival hajtja végre a valóságos nemzedéki ugrást.

208 „újjászületés”
- felépítés újjászületése: kompakt (hossza 3.96 m), könnyű (átlagosan –110 kg a 207-hez képest) és nagyobb utastér,
- stílus újjászületése: új formai jegyek, dinamikus három- és ötajtós karosszéria,
- ergonómia újjászületése: teljesen új elhelyezésű műszerek és kezelőszervek, könnyen használható nagy érintőképernyő és kifinomult belső környezet,
- környezetvédelem újjászületése: hatékony, gazdaságos és erős motorok, kibővített e-HDi választék, először jelenik meg a vadonatúj háromhengeres benzinmotor,
- élmény újjászületése: a márka tudáskincsét tükröző kiváló menettulajdonságok, magas szintű aktív és passzív biztonság, újszerű felszerelés, például parkolóautomata.
A 208 kereskedelmi bevezetése kora tavasszal lesz; az első teljes évben (2013) világszerte 550 ezer darab értékesítését tervezik.

Két koncepcióautót is leleplez a Peugeot Genfben: az XY Concept és a GTi Concept a márka felfutó trendjét jelzi a szuper-kompakt autók világában.

peugeot-208-gti

A háromajtós 208 alapján készült koncepciók erős személyiségi jegyekkel fejezik ki a 208 generációs ugrását: az XY Concept az egyéniséget és kifinomultságot értékelő városlakónak szól, a GTi Concept pedig egy legendát kelt életre. Közös az exkluzív eljárással készült fényezésük, ezenkívül tökéletesen integrált formai és aerodinamikai elemek, valamint gazdagon felszerelt utastér jellemző rájuk.


HYbrid4 technika: a Peugeot innovációja
A márka folytatja választékában a CO2 emisszió csökkentését: a Peugeot modellek emissziós átlaga 129g/km volt 2011-ben, tehát az Európai Bizottság által 2015-re meghatározott 130g/km alatt maradt. A Peugeot környezeti politikájának része a belsőégésű motor folytonos tökéletesítése (méretcsökkentés, e-HDi Stop & Start), aminek jele az új generációt képviselő EB benzinmotor-család (háromhengeres 1.0 és 1.2 literes) megjelenése az új 208-ban.

Nagyon erősen nyilvánul meg a Peugeot innovációs törekvése a dízeleket erősen preferáló európai piacon: a HYbrid4 a világ első dízel-elektromos hibridje. A HYbrid4 hajtáslánc új magaslatokra emeli a környezetkíméletet és a vezetési élményt, de vannak más lényeges erényei is. Az első kerekeket hajtó 2.0 HDi FAP 163 LE dízelmotor és a hátsókat forgató 37 lóerős villanymotor az autózás újszerű lehetőségét tárja fel: az összkerékhajtású jármű összesített teljesítménye 200 LE, zéró emisszióval képes haladni (ZEV - Zero Emissions Vehicle), és fogyasztása 35 százalékkal kisebb, mintha összehasonlítható teljesítményű és méretű belsőégésű motorja lenne.

Genfben három modell demonstrálja a HYbrid4 hajtómű lehetséges alkalmazásait a Peugeot választékában:
- A 3008 HYbrid4 februártól kapható, mint világújdonság,
- a röviddel utána megjelenő 508 RXH szintén dízel-elektromos hibrid, de olyan megkülönböztető presztízs-elemekkel, amelyek összekapcsolják a terepjárók világát a magasabb színvonalú autózás sajátosságaival,
- az 508 HYbrid4 limuzin 2012 nyarától kapható.


4008, a Peugeot új 4X4 SUV típusa
A világpremierjét szintén Genfben tartó 4008 sajátos megjelenésével és 4x4-es SUV képességeivel a 4008, amelynek a tervek szerint több mint 70 százalékát Európán kívülre exportálják majd, a kompakt terepjárót keresőknek készül. A PSA Peugeot Citroёn – Mitsubishi együttműködésben készült jármű erős Peugeot személyiséget kapott.

peugeot-4008

A kiegyensúlyozott formai elemek közül a függőleges tagolású hűtőmaszk a kalandkereső jelleget emeli ki, a küszöbburkolat és a sárvédőívek pedig a védettség érzetét keltik. Utasterét igényes anyagválasztás és gazdag felszerelés értékeli fel, az üveg panorámatető például exkluzív környezetet teremt. A kompakt (hosszúság: 4.34 m) jármű jól manőverezhető, ugyanakkor nagyon sokoldalúvá teszi a variálhatósága, így egyaránt megfelel mindennapi autónak és a szabadidő társának. Európába négyféle motorral (két dízel, két benzines) és kapcsolható összkerékhajtással kerül. Kategóriájának legcsekélyebb CO2 emissziójával a 4008 egy modern SUV, amely bármilyen környezetben gazdaságosan és hatékonyan működhet.

Termékoffenzíva
A Genfben kiállított egyéb Peugeot modellek megmutatják a típusválasztás korszerűsítését és a vevőknek nyújtott előnyöket. Különös figyelmet érdemel az Európában és Kínában sikeresen bevezetett 508, a 3008 és az 5008, a 107, az RCZ sportkupé, valamint az új Partner és Expert világpremierje.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER