2012. február 09. csütörtök, 16:07

 

A “crossover” szó megalkotása után tizenegy évvel a Mitsubishi Motors Corporation a közelgő Genfi Autószalonon bemutatja e koncepció harmadik megtestesülését, az új generációs Outlander modellt.

A vadonatúj, közepes crossover megfelel napjaink elvárásainak. A stratégiai jelentőségű, innovatív, prémium minőségű jármű globális padlólemezre épül, és számos fontos területen teremt harmonikus egyensúlyt:
- Csekély környezeti terhelés (emissziós célérték 130 g/km alatt – modelltől és piactól függően),
- Fejlett biztonság (FCMS – Ütközést Mérséklő Rendszer, LDW – Sávelhagyásra
- Figyelmeztető Rendszer, ACC - Aktív Sebességtartó Automatika, stb…)
- Vezetési komfort (kétzónás klímaberendezés, stb…),
- Használati érték (motoros mozgatású csomagtérajtó, harmadik üléssor, sík padlójú csomagtér, stb…),
- Kényelem (magasságában/mélységében állítható kormányoszlop, Super-HiD “Széles Látószögű” xenon fényszórók, stb…).

uj-mitsubishi-outlander-genf

A kifutó modellel azonos méretű, új generációs Outlander formaterve eredeti, letisztult Mitsubishi-stílust tükröz; a dizájn vezérlő elve a “mérnöki stílus” és a “Szilárd – Biztonságos – Egyszerű” formavilág, ami letisztult felületeket és látványos megjelenést eredményez.

A karosszéria egyedi stílusa a belső teret is uralja, ahol minőségi anyagok (párnázott, lágy tapintású burkolatok, ezüstszínű betétek, fényes, fekete felületek) veszik körül az utasokat. A műszerfal új kialakítása, a kormánykeréken elhelyezett ergonomikus kezelőszervek és a nagy felbontású, könnyen leolvasható műszerek segítenek az autósnak, hogy még inkább a vezetésre koncentráljon.

Európai bevezetésekor az új generációs Outlander kétféle, alacsony károsanyag-kibocsátású motorral lesz megrendelhető (két- és négykerékhajtással): a 2.0 MIVEC benzines és a 2.2 MIVEC Clean Diesel erőforrásokkal (utóbbi az MMC saját fejlesztésű 4N14 blokkja). A piactól, a modelltől, a motortól és a felszereltségtől függően az autóhoz megrendelhető az Auto Stop & Go rendszer és a vadonatúj, hatfokozatú automatikus sebességváltó is.

Genfi bemutatkozása után az új generációs Outlander először az orosz piacon jelenik meg idén nyáron, később pedig Európában (nyár végén), Japánban, Óceániában, Kínában és Észak-Amerikában is forgalomba kerül.

Az MMC 2013-tól Európában* is kibővíti az Outlander kínálatát egy EV-alapú plug-in hibrid hajtáslánccal, amely a vállalat elektromos hajtású technológiáján alapul, s az MMC széles körű négykerékhajtási tapasztalatainak legjavát kínálja. A Mitsubishi Plug-in Hybrid EV hajtásláncával felszerelt Outlander hasonlóan kiemelkedő hatótávot és alacsony emissziót kínál majd, mint a Mitsubishi Concept PX-MiEV II tanulmányautó (több mint 800 km és 50 g/km alatti károsanyag-kibocsátási célérték).
*Első piaci bevezetés: Japán, 2012-es pénzügyi év.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER