2012. február 03. péntek, 17:46

 

A 2012-es Genfi Nemzetközi Autószalonon a Suzuki Motor Corporation több modellen keresztül mutatja be legújabb technológiai fejlesztéseit.

G70 (Regina) – Minimális tömegű koncepcióautó fejlett aerodinamikával

A modell a Tokiói Autószalonon mutatkozott be. Így képzeli a Suzuki a globális kiskocsik követező generációját. A legfontosabb szempont a súly csökkentése volt, így a jármű mindössze 730 kilogrammot nyom. Légellenállása – köszönhetően a gyártó következetes erőfeszítéseinek az aerodinamikai teljesítmény fokozására – legalább 10 százalékkal kisebb, mint a Suzuki jelenlegi modelljeié az A szegmensben. Ennek következménye, hogy a benzinüzemű kisautó szén-dioxid-kibocsátása mindössze 70 gramm kilométerenként (az új európai vezetési ciklus szerint mérve).

suzuki-G70


Swift Range Extender - Elektromos kisautó, amelynek hatótávolságát motorhajtású generátor növeli meg

Azóta, hogy a 2010-es Genfi Autószalonon bemutatta konnektorról tölthető hibrid meghajtású autóját, amely még az előző Swift modellre épült, a Suzuki tovább tökéletesítette szakértelmét az ökoautók technológiája terén, s idén a legújabb Swiften alapuló Swift Range Extender modellt állítja ki Genfben. A Swift Range Extender teljesen feltöltött akkumulátorral 30 kilométert képes futni (A tényleges hatótávolság az időjárási, ill. vezetési feltételek függvényében ettől eltérhet.). Ez a távolság még tovább növelhető a motorhajtású generátor segítségével. Egy kizárólag akkumulátor hajtotta elektromos autóval összevetve a Swift Range Extenderben kisebb, gyorsabban tölthető, könnyebb, hatékonyabb, olcsóbb a lítiumion-akkumulátor. A modellt a 2011-es Tokiói Autószalonon Swift EV Hybrid néven állították ki.

suzuki-swift-range-extender


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER