Címkék: fiat | fiat 500

2015. október 08. csütörtök, 16:09

 

A Fiat az 500-as modellcsalád teljes kínálatát felvonultatta Frankfurtban: ott volt a júliusban, Torinóban bemutatott új 500-as, a kiváló értékesítési eredményeket elérő, közkedvelt 500X crossover, valamint a saját szegmensében piacvezető 500L. A modellek a legkülönfélébb feladatokat és szerepeket töltik be, ugyanakkor összeköti őket egy közös jellemzőjük: mindannyijuk ihletadója az ikonikus 500-as.

Az új Fiat 500
A stand sztárja az új Fiat 500 volt, amelyet a Fiat új piaci kihívásokra készített fel, miközben gondosan ügyelt arra, hogy hű maradjon történelmi gyökereihez. A Fiat formatervezési központ, a Centro Stile Fiat által megálmodott gépkocsi felfrissített külső és belső kialakítása hamisítatlanul 500-as, és minden eddiginél magával ragadóbb. Az autó méretei nem változtak, ám technológiai tartalma gyarapodott, motorkínálata gazdagabb lett, és még sokszínűbb lehetőségek állnak az ügyfelek rendelkezésére a modell testre szabására: az emblematikus kisautó tovább fejlődött, és még inkább kifinomultak azok a jellemzői, amelyek eleve mesterművé tették.



A Fiat 500 nem kevesebb mint kilenc változatban képviseltette magát Frankfurtban. Megtekinthető volt két kabrió: az egyik fehér fényezéssel és piros vászontetővel, míg a másik a vadonatúj 'korallpiros' festést krémszínű tetővel kombinálja. Utóbbi modellt az 500-as kínálatában újdonságként megjelenő, 95 lóerős 1.3 Multijet Euro 6-os turbódízel motorral szerelték fel. A kis dízel erőforrás kiemelkedő teljesítményt és lenyűgözően kedvező üzemanyag-fogyasztást kínál. Ám ami még fontosabb: maradéktalanul teljesít minden környezetvédelmi elvárást, hiszen CO2-kibocsátása csupán 89 g/km. Ugyanezt a motort kapta meg a standon tiszteletét tevő, fekete színű új 500 Lounge modell.

Az 1,2 literes, 69 lóerős benzinmotorral és Dualogic automatizált sebességváltóval felszerelt, szintén Lounge felszereltségű autó 'Opera Burgundy' lila színárnyalata is az idei év újdonsága. A fennmaradó öt darab 500-as egy olyan, érdekfeszítő lehetőséget mutat be, amely minden bizonnyal felkelti az érdeklődését azon ügyfeleknek, akik szeretnek kitűnni a tömegből. Ezen dekorációk által olyan, exkluzív testre szabási lehetőségről van szó, amelynek keretében a karosszérián szó szerint tükröződik a tulajdonosok személyisége.

A kilenc 500-as a rendelkezésre álló beltéri kombinációkat is bemutatta: elefántcsont, olivazöld vagy korallszín skótmintás szövetek kontrasztos fekete vagy törtfehér műbőr fejtámaszokkal. Három autó exkluzív Frau bőrkárpitozást kapott, fekete, burgundi vörös és dohánybarna árnyalatban, az üléseket kontrasztos, hímzett 500-as embléma díszíti, törtfehér színben.



Említést érdemel a megújult műszerfal, amelynek legfőbb büszkesége az innovatív UconnectTM infotainment rendszer. Az 5 colos képernyővel felszerelt multimédiás rendszer már Pop felszereltségi szinttől elérhető, és rádiót, hat hangszórót, kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket, valamint AUX és USB csatlakozókat kínál. Az új 500 Lounge kivitelnél alapfelszerelés az érintőképernyős Uconnect™ 5” Radio LIVE. Ez a rendszer olyan extra szolgáltatásokat kínál, mint az öt éven át külön költség nélkül igénybe vehető Uconnect™ LIVE vagy az FM/AM rádión túli zenelejátszási lehetőségek (TuneIn, Deezer), valmint bluetooth mobiltelefon kihangosítóval is rendelkezik.

Fiat 500X
A változatlanul komoly nézőközönséget vonzó 500X három példányban vett részt a kiállításon: kettő a terephangulatú Cross Plus felszereltségi szinten, egyedi lökhárítókkal, alvázvédő lemezekkel, valamint összkerékhajtással, míg a harmadik a crossover modell személyiségének nagyvárosi vonásait kihangsúlyozó Lounge kivitelben lép a kifutóra.



Az első összkerékhajtású Cross Plus modell háromrétegű Amore-piros fényezést, 170 lóerős, 1,4 literes MultiAir turbómotort, valamint innovatív, kilencfokozatú automata sebességváltót kapott, így a komfort és a sportosság tökéletes egyensúlyát kínálja, kiváló rugalmasságot és finom nyomatékkifejtést szavatolva. A mellette álló 500X Cross Plus karosszériáját háromrétegű Amalfi-sárga fényezés fedi, a lemezek alatt 140 lóerős, 2,0 literes Multijet II dízelmotor dolgozik, hatfokozatú kézi sebességváltóval és összkerékhajtással.

A harmadik, Lounge kivitelű 500X 140 lóerős 1.4 MultiAir motorjához szekvenciálisan kapcsolható, hatfokozatú duplakuplungos sebességváltó csatlakozik. A modellt a Mopar kínálatából válogatott, különleges kiegészítők és tartozékok díszítik. A Mopar biztosítja az FCA csoport autómárkáinak szerviz- és ügyfélszolgálati szolgáltatásait, valamint eredeti alkatrészeit és tartozékait. Az 500X Lounge leglátványosabb kiegészítője az a Chrome Xtra csomag, amely elegáns króm elemeket tartalmaz, az ajtó védőborításoktól kezdve az első ködfényszóró keretén át a külső tükörházakig.

Az összhatást az egyedi szőnyegek és a Fiat logójával díszített szelepsapkák mellett az a csomagrendező (Cargo Organiser) rendszer teszi teljessé, ami még praktikusabbá és sokoldalúbbá teszi a csomagtartót. Ez csupán egy keskeny, noha jellemző szelete annak a széles kínálatnak, amelyet a Mopar kifejezetten az új Fiat crossover modell számára fejlesztett ki, hogy az ügyfelek még inkább egyedivé tehessék autójukat.

Fiat 500L
Az 500-as családot az a modell tette teljessé, amely az ikonikus 500 stílusát a Fiatra hagyományosan jellemző funkcionalitással társítja. Ennek a különleges keveréknek az eredményeként jött létre a 'City Lounge Fiat', a városi autó koncepciójának újraértelmezése, amely érzelmekben bővelkedő módon igazítja a kompakt gépkocsit a modern családok igényeihez.



A Frankfurti Autószalon látogatói megcsodálhatták a Beats EditionTM limitált szériát, kéttónusú fényezéssel; a Trekking kiadást, amely exkluzív Tuscany zöld festést kapott. A 120 lóerős, kivételes 1.4 16v T-Jet motor optimális választás, ha könnyed és robbanékony városi vezethetőségre, valamint kedvező üzemeltetési költségekre vágyunk. A kiállításon szereplő első 500L ezzel a motorral 189 km/óra végsebességre képes, álló helyzetből 10,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

A Fiat 500L Beats EditionTM különleges audiorendszere egyedülálló zenei élményről gondoskodik; kiváló hangzása forradalmasítja a fedélzeti zenehallgatást.

Az autó elegáns szürke fényezéséhez fekete tetőlemez, valamint piros és selyemfényű króm részletek társulnak; az összhatás friss, nagyvárosi és határozottan modern. Ugyanezek a jellemzők érhetők tetten a beltérben: a teljesen fekete környezetben fekete szövet-műbőr kárpitozással találkozunk, piros öltésekkel.



A standon megtekinthető volt egy 500L Trekking típus is, 95 lóerős 1.3 Multijet dízelmotorral. Ezt a modellt két eltérő, ám egymással tökéletesen harmonizáló személyiség jellemzi, amelyek rendszeresen váltják egymást a felszínen: az egyikük a divatos, nagyvárosi karakter, a gondtalan városi közlekedéshez, míg a másik egy határozottabb, erőteljesebb személyiség, amely a hétvégi, családi kiruccanások során jön a felszínre. A standon kiállított autó új Tuscany zöld fényezéséhez eltérő színű tetőlemez társul, kettős személyiségét egy sor egyedi Mopar kiegészítő hangsúlyozza ki, a praktikus csomagtér-borítástól a fejtámlák mögé illesztett ruhaakasztó füleken és az illatosítón át az egyedi küszöbborításig.
 
Az autót még praktikusabbá tehetjük a tetősínek megrendelésével, amelyeken biztonságosan rögzíthetők kerékpártartók, síléc- vagy szörfdeszka szállítók, vagy akár egy tetőbox.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER