Címkék: 2014 | Ford | Ford Mustang | Los Angeles Autókiállítás

2014. október 31. péntek, 16:05

 

A Ford egyedileg módosított 2015-ös Mustangokat mutat be a Las Vegas Convention Centerben november 4. és 7. között megrendezett 2014-es SEMA kiállításon: a tuningműhelyek számára vonzó lehetőséget jelent, hogy még több erőt csalogassanak elő a vadonatúj 2,3 literes EcoBoost négyhengeres motorból. A teljesítménynövelésre szakosodott cégek bemutatják azokat az újonnan fejlesztett alkatrészeket, amelyek tovább tökéletesítik a 2015-ös Ford Mustang útfogását.

A Ford lüktető erővel tölti meg a 2014-es SEMA csarnokait, és ez a teljesítmény egyetlen szóban összpontosul: Mustang. A Las Vegas Convention Centerben november 4. és 7. között megrendezett kiállításon a Ford közel 2000 négyzetméteres standon állítja ki azt a több mint egytucatnyi Mustangot, amelyeket a legismertebb tuningműhelyek – például a Galpin Auto Sports, a Petty’s Garage, az MRT és mások – alkottak meg.
A 2015-ös Ford Mustang egészen új távlatokat nyit a mechanikus részegységekre szakosodott aftermarket-vállalatok előtt. Az új generációs Mustang vadonatúj független hátsó felfüggesztése és új multilink első futóműve felvillanyozta a Roush, a Steeda és más műhelyek mérnökeit. Bár a SEMA látogatói rengeteg 5,0 literes V8-assal is találkozhatnak, a reflektorfény most mégis a vadonatúj 2,3 literes EcoBoost négyhengeres motorra irányul, ami izgalmasan új alapot jelent a turbó-tuning szakértői számára. 314 lóerős teljesítményével és 433 Nm forgatónyomatékával a 2,3 literes EcoBoost már gyári állapotában is lenyűgöző, ám további erőtartalékokkal is rendelkezik – nem csoda hát, ha több tuningműhely is kidolgozta a maga nagy teljesítményű változatát.

A Petty’ Garage kompresszorral feltüzelt Roush V8-asa Richard Petty híres kék fényezését viseli, és persze egy diszkrét 43-as jelzést, Petty NASCAR-rajtszámát. Az autót a Barrett-Jackson árverésén kerül kalapács alá, s a bevétel a krónikus betegségekben szenvedő gyermekek nyári táborozását szervező Victory Junction költségvetését gazdagítja majd.

A Galpin Auto Sports egy aranyszínű elemekkel kiegészített autóval ünnepli a Mustang ötvenedik évfordulóját. A 2015-ös Mustang fekete metálfényezésébe aranyszínű fémszemcséket kevertek, s az emblémák is aranyszínben tündökölnek; az optikai tuningot különleges kárpitozás és egyedi féknyergek egészítik ki. Mindez már önmagában is lenyűgöző, ám a tuningműhely alkotására egy aranyszínű porfestéssel díszített Whipple kompresszor teszi fel a koronát, ami 730 lóerőre növeli az 5,0 literes V8-as blokk teljesítményét.
A Formula Drift rajongóit Vaughn Gitting Jr. kápráztatja majd el egy erősen átalakított 2014 Ford Mustang RTR modellel, amit nemcsak a csarnokbeli standon, hanem a másfél hektáros Ford Out Front versenypályán is megcsodálhatnak. A 2014-es SEMA kiállítás látogatói rengeteg izgalmas példát láthatnak majd arra, milyen változatos tuninglehetőségeket kínál a vadonatúj Ford Mustang. Gyártásának ötven éves története során a Mustang 2015-ben jelenik majd meg először az európai márkakereskedésekben; a kupé és kabrió karosszériával kínált autó egyaránt megrendelhető a 418 lóerős, 5,0 literes V8-as motorral és a 314 lóerős, 2,3 literes EcoBoost erőforrással.


  •  

Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER